SeLaMat DaTang Ke DuNiA NdYa QeLaTe...

Doa Untuk Sahabatku.....

Ya Allah... panjangkan lah umur sahabatku,kurniakanlah kesihatan yang baik padanya,terangilah hatinya dengan nur pancaran iman,tetapkanlah hatinya ,perluaskanlah rezekinya,dekatkanlah hatinya pada kebaikan dan jauhkan hatinya pada kejahatan ,

tunaikanlah hajatnya baik hajat dalam agama , dunia dan akhirat.

Ya Allah....Jangan biarkan sahabatku tertatih dan terjatuh dalam perjalanan panjang menyeru manusia kejalanMu..jika kau halalkan aku merindui sahabatku janganlah aku melampaui batas sehingga melupakan aku pada cinta hakiki rindu abadi dan kasih sejati hanya untukMu.....

Ya Allah...kurniakanlah sahabatku kesenangan,ketenangan kecemerlangan hidup di dunia dan akhirat kelak...Amin.


Kerana ilmu kita bertemu.....kerana perkenalan ukhwah terjalin...kerana cita-cita perpisahan terjadi...TAPI kerana persahabatan Lillahi ia akan berkekalan dan diredhai.....

Ya Allah.... sahabatku buah hati ku,mesra kami penawar duka

rindu kami menambah cinta,rajuk kami membuah ceria...

Ya Allah ....silatulrahim kami ukhwah fillah,bermusuh kami nauzubillah,berpisah mati insyaallah,pengubat hati doa rabitah

Ya Allah...rahmati kami meniti usia , terpisah kami di alam nyata pertemukan semula kami di alam syurga ......

InsyaAllah amin....

WANGIAN ONE DROP PERFUMES

WANGIAN ONE DROP PERFUMES

*jenama terhangat di pasaran sekarang
*Hanya setitik badan wangi sepanjang hari
*Pati minyak wangi tanpa campuran alkohol
*Sesuai digunakan untuk/semasa solat
*Diinspirasikan daripada haruman jenama antarabangsa
*4 jenis wangian berlainan dalam setiap kotak
*Sekotak hanya RM25.00 / RM27.00( Tidak termasuk kos penghantaran)
*Turut ditawarkan set biasa yang berharga RM40/ RM45 sekotak( 8 botol sekotak dalam pelbagai bauan)

HUBUNGI SAYA JIKA BERMINAT:

no tel: 019-9061243 / 013-9182345

emel: NDya.Mieya@gmail.com

KoLeKsi ViDeo KegeMaRaN NaD

12:33 AM Posted In Edit This 0 Comments »
MINGGU YANG BESTTTT...HEHHEHEH.

haliewwww...salam kepada semua kenalanku...da lama rasanya x update blog ni..(baik xpayah ada blog kan mcm ni)huhuuuu...minggu ni macam2 jadi..ada yg hepi ada gak yang xhepi....tp yang hepi tu dapat jugak menutupi yang tak hepi(btl ka ayat ni)...hehehheh....minggu lepas nad ada interview dgn gov..alhamdulillah semua bjalan lancar..skrg tawakkal saja pada yg esa..harap2 ada la rezeki...nad nak tq sgt2 pada kawan nad yang sanggup teman nad sepanjang interview tu..dari pagi smpai ptg tu...xjemu dia layan nad..huhuhu..tq nieta...mesti korang kenal kan..hehheheh..walaupun kami hanya sms kan...tq sgt2..gembira dapat kenal kawan mcm ko...harap ko pun sama ya..hehheheh...k lah smpai cne jak la nad nak citer... otak da blur nak pk apa nak tulis...

pada teman2 lain gak nad ucapkan terima kasih banyak2 ya terutama teman2 sfc...

salam....bubyeeee...jupe lagi.....

5:45 PM Posted In Edit This 0 Comments »
StAcY @ APM

video

5:28 PM Posted In Edit This 0 Comments »
StAcY @ MaJaLaH H.A.I





lawa la gambar ni...stacy paling menyerlah

5:56 PM Posted In Edit This 0 Comments »

Bimbang diketawakan




PERASAAN gembira bekas juara Akademi Fantasia musim keenam (AF6), Stacy, gembira bukan kepalang saat mendapat tahu dirinya tercalon dalam Anugerah Planet Muzik 2009 (APM2009) buat pertama kali menerusi dua kategori iaitu Artis Paling Popular dan Artis Serantau Paling Popular.

Apalagi anak kelahiran Sabah ini diberi peluang untuk menunjukkan kehebatannya di atas pentas APM2009 dengan membawakan lagu medley dari albumnya sendiri.

Namun rasa teruja itu terbantut pula apabila mendapat tahu persembahan rancak Stacy itu akan diadakan tanpa penari-penarinya.

Pemilik nama sebenar Stracie Angie Anam ini terpaksa membuat keputusan sama ada menyanyi tanpa penari ataupun menyanyi dengan iringan penari-penari dari seberang.

"Saya faham, untuk membawa artis-artis Malaysia, kami dikehendaki membuat permit dahulu dan membawa penari-penari saya yang ramai mungkin akan meningkatkan kos.

"Saya ada masa sebelas hari lagi dan dari segi persembahan tarian, saya masih di jalan yang buntu.

"Sebelum ini, apa-apa persembahan sekalipun, saya tetap akan membawa penari-penari saya kerana kami sudah mempunyai keserasian bersama.

"Tidak untuk kali ini. Saya kena bertindak pantas dan fikirkan cara terbaik untuk buat latihan bersama penari-penari dari seberang kerana saya akan tiba di sana dua hari sebelum APM 2009.

"Dah tentu kami tidak punyai masa yang banyak. Ada yang bercelaru pula persembahan saya, tak fasal-fasal saya merosakkan imej negara kita," ujarnya.

Beritahu Stacy lagi, jika nyanyiannya dipersembahkan tanpa penari-penari, ia akan mencacatkan persembahannya memandangkan lagu-lagu yang dibawakan penyanyi genit ini rancak.

Tambah pula, gadis ini mahu menunjukkan artis-artis Malaysia juga mampu bernyanyi sambil memberikan persembahan yang energetik.


BIARPUN meraih dua pencalonan pada APM 2009 dan diberi peluang membuat persembahan, Stacy bagaimanapun dihimpit dilema.


Justeru, dia terpaksa merancang sesuatu agar persembahannya berjalan lancar seperti biasa.

"Mahu atau tidak, saya perlu membuat persembahan bersama penari-penari di sana. Jadi saya mengambil inisiatif untuk merakamkan step tarian yang lengkap mengikut susunan lagu yang dibuat dan hantarkan kepada penari-penari sana.

"Rasanya itu sahaja jalan yang terbaik. Sebab dengan ketibaan saya yang begitu dekat dengan tarikh anugerah itu, saya tak mahu membuat persiapan di saat-saat akhir.

"Takut juga jika diketawakan nanti. Dari segi persembahan tarian, saya mungkin akan memasukkan elemen step lama dan baru," katanya.

Tidak mungkin seperti Agnes

Semua tahu, kelincahannya menari sambil menyanyi di atas pentas jarang dilakukan oleh penyanyi-penyanyi tempatan lain.

Oleh kerana itu penyanyi berusia 19 tahun ini dilabel sebagai sebagai 'Agnes Monica Malaysia'.

Namun, adakah gelaran itu akan dikatakan pula oleh masyarakat Indonesia dan adakah gelaran itu lebih kebaikan atau kritikan?

Sukar mahu mengagak. Bagaimanapun, Stacy sudah bersedia dengan penerimaan masyarakat seberang terhadap persembahannya.

"Kalau di sini (Malaysia), saya tak kisah dengan gelaran itu. Tapi resah juga kalau orang di sana ingat saya cuba meniru-niruu aksi Agnes.

"Tapi jika benarlah mereka juga menggelarkan saya seperti penyanyi itu, saya tidak boleh nak buat apa-apa. Biasalah kalau penyanyi yang ligat di atas pentas, peminat-peminat suka menyamakan dengan artis-artis lain.

"Padahal sebenarnya, konsep yang dibawakan sahaja yang sama, iaitu menyanyi sambil menari. Sama juga seperti Britney Spears atau Madonna, mereka menggunakan konsep yang sama seperti saya mahupun Agnes.

"Cuma gaya tarian sahaja yang berbeza jika diperhatikan betul-betul. Bagaimanapun ia satu cabaran untuk saya dan yang penting persembahan pada malam itu akan saya buat yang terbaik untuk menunjukkan penyanyi Malaysia juga mampu lincah di atas pentas," tuturnya yang bakal berduet bersama Adam AF menerusi lagu Menggegar Dunia.


AIZAT, Stacy dan Faizal Tahir berpeluang menunjukkan aura dan bakat menerusi APM 2009 yang berlangsung di Jakarta.


Merujuk kepada percakapannya itu, jelas Stacy begitu teruja dengan persiapan menjelang APM nanti.

Manakan tidak, inilah kali pertama Stacy menunjukkan bakat kepada masyarakat di luar Malaysia. dan baginya ia satu peluang yang amat besar yang tidak mungkin akan dilepaskan.

"Biasalah setiap acara-acara besar pasti ada sedikit masalah-masalah kecil. Semua itu tidak akan melunturkan semangat saya.

"Pencalonan dalam dua kategori juga benar-benar mengejutkan saya. Apalagi selain saingan terdekat saya dari Malaysia iaitu Datuk Siti Nurhaliza, Faizal Tahir, Hujan dan Meet Uncle Hussain, saya juga perlu bersaing dengan penyanyi-penyanyi Singapura serta Indonesia.

"Apa pun, saya tidak mengharapkan kemenangan. Cukuplah jika masyarakat luar dapat memandang bakat saya serta penyanyi-penyanyi tempatan lain," katanya.

STACY@ABP GALA PARTY

7:45 PM Posted In Edit This 0 Comments »
seperti yang kite semua tau, stacy telah memenangi anugerah bintang popular 2008 bagi ketegori artis baru wanita paling popular kan..so pada 30 jun 2009 telah diadakan penyampaian hadiah bertempat di Bassanova, Hotel Park Royal, Bukit Bintang. Selain stacy ramai artis lain yang turut hadir memeriahkan majlis antaranya pemenang anugerah bintang paling popular, NABIL..majlis diserikan dengan persembahan artis antaranya tomok, akim&faizal, alyah, ezlynn, ramlah ram dan semestinya STACY juga turut hiburkan tetamu...so layanla gambar2 yang ada kat bawah ni k...


layannnnnnn.....


pesona bintang....

serius nampak stacy....dengar apa tu????


sape paling kiut.....teka sendiri la...

time nabil tunjuk rantai mutiara yang dia menang

potong kek time...hehheheh


sampai sini saje la nad mampu post kat korang semua..jupe lagi lain kali...babai


p/s: JANGAN LUPA TERUSKAN UNDI STACY K...TUNJUK SEMANGAT ANDA SEBAGAI PEMINAT STACY n STACYFRENZZZZ...

CARA UNDI:

APM: TAIP MY11 HANTAR KE 33660

MUZIK2: TAIP P304 HANTAR KE 33399

SHOUT AWARD: TAIP SHOUT B6 HANTAR KE 33399 @ LAYARI HTTP://WWW.SHOUTAWARD.COM.MY
















5:02 AM Posted In Edit This 0 Comments »
STACY @ ABP GALA PARTY

haliewww...adoiii..penat betolll arine...pegawai iso datang opis..blurrr jap..banyak keje nak kena buat..dokumen jgn ckp la..kalo ada kawan2 yg da lalui pgalaman ni mesti korang tau kan..tp apa2 hal pun..blog totap jugak nad update unt tatapan korang semua....so arine nad nak korang tgk2 la gambar2 terbaru stacy kat abp gala party..gambar2 ni nad mik kat fb abg man..tq abg man sbb upload picture2 stacy kat sana..comellll stacy bebb...

k la ckp banyak pun xguna gak..nati ada lak yang boring nak baca tulisan nad ni..biasalah org xpandai nak mgarang kan..huuhuhuh...enjoy la ye...


jum layannnnnn gambarrrr dulu....





cumillllll kan.....mcm gaya superstar




uikssss...duet ni..kompem power ni..hehhehe

koleksi video stacy