SeLaMat DaTang Ke DuNiA NdYa QeLaTe...

Doa Untuk Sahabatku.....

Ya Allah... panjangkan lah umur sahabatku,kurniakanlah kesihatan yang baik padanya,terangilah hatinya dengan nur pancaran iman,tetapkanlah hatinya ,perluaskanlah rezekinya,dekatkanlah hatinya pada kebaikan dan jauhkan hatinya pada kejahatan ,

tunaikanlah hajatnya baik hajat dalam agama , dunia dan akhirat.

Ya Allah....Jangan biarkan sahabatku tertatih dan terjatuh dalam perjalanan panjang menyeru manusia kejalanMu..jika kau halalkan aku merindui sahabatku janganlah aku melampaui batas sehingga melupakan aku pada cinta hakiki rindu abadi dan kasih sejati hanya untukMu.....

Ya Allah...kurniakanlah sahabatku kesenangan,ketenangan kecemerlangan hidup di dunia dan akhirat kelak...Amin.


Kerana ilmu kita bertemu.....kerana perkenalan ukhwah terjalin...kerana cita-cita perpisahan terjadi...TAPI kerana persahabatan Lillahi ia akan berkekalan dan diredhai.....

Ya Allah.... sahabatku buah hati ku,mesra kami penawar duka

rindu kami menambah cinta,rajuk kami membuah ceria...

Ya Allah ....silatulrahim kami ukhwah fillah,bermusuh kami nauzubillah,berpisah mati insyaallah,pengubat hati doa rabitah

Ya Allah...rahmati kami meniti usia , terpisah kami di alam nyata pertemukan semula kami di alam syurga ......

InsyaAllah amin....

WANGIAN ONE DROP PERFUMES

WANGIAN ONE DROP PERFUMES

*jenama terhangat di pasaran sekarang
*Hanya setitik badan wangi sepanjang hari
*Pati minyak wangi tanpa campuran alkohol
*Sesuai digunakan untuk/semasa solat
*Diinspirasikan daripada haruman jenama antarabangsa
*4 jenis wangian berlainan dalam setiap kotak
*Sekotak hanya RM25.00 / RM27.00( Tidak termasuk kos penghantaran)
*Turut ditawarkan set biasa yang berharga RM40/ RM45 sekotak( 8 botol sekotak dalam pelbagai bauan)

HUBUNGI SAYA JIKA BERMINAT:

no tel: 019-9061243 / 013-9182345

emel: NDya.Mieya@gmail.com

KoLeKsi ViDeo KegeMaRaN NaD

di hari pertunanganku....heehehheheh

9:01 PM Posted In Edit This 0 Comments »
atas permintaan kawan ku gurl yang nak tengokkk picture time nad bertunang so nad postkan la 2 3 keping picture..xleh lebih2...hilang sri nati.wakakakakkakak.

tengoklaaa ye gurl.....maluuuuu wehhhh




ni la pelamin pertunangan ku...heheheh


with kazen- kazen yang penyibuk..hahahhaha

sekian jelah setakat picture2 ni..da pink muka nad malu nehhh..huhuhuuhu

6:37 PM Posted In Edit This 0 Comments »

KESIBUKKAN KU..MEMBATASKAN.....

SALAM ALL MY FRIEND....

ADUIIIIII...LEGA RASANYA LEPAS SEMUA ASSIGMENT YANG DIJANJIKAN BERJAYA DISIAPKAN SEMALAM..SAKIT TULANG BELAKANG DEN DUK NGADAP KOMPUTER DARI PAGI SAMPAI MALAM HANYA SEMATA-MATA UNTUK SIAPKAN ASSIGMENT. DAN DISEBABKAN ASSIGMENT LA JUGAK NAD X DAPAT JOIN KAT CHATROOM STACYFREN.HUHUHHUH

TAPI KESIBUKKAN NAD TAK TERHENTI KAT SITU JAK SBB ESOK PEGAWAI ISO LAK NAK DATANG OPIS..NI LAGI MEMENINGKAN. KAWAN-KAWAN DI PEJABAT PUN X SENANG DUDUK SEBAB ISO NI. HARAP- HARAP CEPAT LA SELESAI PROSEDUR PASAL ISO NI..X LARAT DAH NAK NANGUNG...HUHHUHU

SORI KAT KAWAN- KAWAN KAT STACYFRENZ SEBAB NAD X SEMPAT NAK JOIN KORANG KAT CR. TP SELEPAS SEMUA NI SELESAI NAD AKAN JOIN KORANG BALIK..HEHEHEH

K LAH...NAK SAMBUNG KEJE......

BABAI SEMUA...SALAM

SENYUM SELALU.....

11:34 PM Edit This 0 Comments »


kehilangan michael jackson gemparkan dunia.....

Teks oleh Roslen Fadzil & Razif Rosdi


One day in your life
You'll remember a place
Someone touching your face
You'll come back and you'll look around, you'll . . .


One day in your life
You'll remember the love you found here
You'll remember me somehow
Though you don't need me now
I will stay in your heart
And when things fall apart
You'll remember one day . . .


One day in your life
When you find that youre always waiting
For a love we used to share
Just call my name, and I'll be there


PENYANYI: MICHAEL JACKSON


Begitulah lirik lagu One Day In Your Life yang pernah didendangkan oleh Michael Jackson. Lagu itu kemudiannya dirakamkan oleh Allahyarham Datuk Sudirman Haji Arshad. Liriknya ringkas tetapi mempunyai makna yang sungguh

mendalam tentang cinta dan kenangan abadi buat selama-lamanya.


Kini Michael sudah tiada.Hanya namanya yang gah itu abadi dalam kenangan kita. Portal murai.com.my mendapat kenyataan beberapa artis tempatan yang membesar dengan lagu-lagunya termasuklah artis generasi muda yang turut mengkaguminya.


# Datuk Sharifah Aini: "Apabila melihat laporan CNN dan BBC di TV malam tadi, saya sudah tidak sedap hati. Kemudian, subuh tadi berita telah mengesahkan dia telah tiada, air mata saya terus menitis. Apa lagi yang boleh kita cakap kerana Michael adalah ikon dunia dan telah mencipta sejarah. Ketepikanlah cerita peribadinya tapi kenanglah sumbangan beliau dalam bidang seni. Dulu ketika persembahan, saya pernah menyanyikan lagunya, Ben dan One Day In Your Life. Sampai sekarang pun saya lagi masih sedih."


# Anita Sarawak: "Saya mula meminati Michael sejak zaman Motown dia bersama The Jackson 5. Lagu dan kemampuan Michael sangat-sangat memberikan inspirasi kepada saya untuk membuat persembahan. Banyak sekali lagu-lagu Michael yang pernah saya persembahkan di dalam dan luar negara. Daripada ABC, You Are Not Alone, Smooth Criminal dan Jam. Cuma saya sedih kerana penghujung hidup Michael dipenuhi dengan banyak dugaan dan tekanan. Jadi selepas ini tiada lagi sesiapa akan menyakiti hatinya."


# Datin Seri Tiara Jacquelina: "Bagi saya Michael adalah artis yang hebat dalam dunia pop selepas Elvis Presley dan The Beatles. Saya membesar dengan lagu-lagunya dan kagum dengan setiap pembaharuan yang cuba ditonjolkannya. Michael adalah seorang penghibur sejati yang sangat bekerja keras. Kerana minatkan Michael, ketika menguruskan kumpulan penari saya dulu, Kit Kat Klub, kami juga pernah membuat tribute kepada Michael Jackson."


# Alyah: "Alyah memang terkejut dan mengetahuinya selepas melayari murai.com.my pagi tadi. Alyah memang minat Michael sejak di bangku sekolah lagi. Lagu yang paling Alyah suka adalah Beat It, Heal The World, Black or White. Dalam dunia tarian Michael adalah Raja Tarian dan barulah datang artis muda seperti Justin Timberlake."


# Hafiz Suip (Juara AF7): "Kehilangan Ikon dunia ini memberikan kesan buat Hafiz kerana dia amatlah Hafiz kagumi. Hafiz sedih sangat. Hafiz minat dengan tarian dan persembahannya yang gempak. Rambut dia waktu dulu pun macam Hafiz juga. Terus-terang, Hafiz banyak mempelajari corak persembahan daripada MTV dia."


# Stacy (Juara AF6) : "Ketika Stacy membaca berita tentang kematian MJ (Micheal Jackson), Stacy terus tergamam dan rasa macam tidak percaya MJ sudah tiada lagi. Bagi Stacy umur 50 masih muda untuk kehilangan bintang tersohor dunia seperti MJ. Dia banyak buat konsert dan hiburan yang begitu dinamik. Stacy kasihan juga dengan dia kerana tidak sempat buat konsert besar di London itu. Secara jujur, Stacy pernah berangan-angan jumpa MJ selepas menyanyikan lagu Beat It (dalam konsert AF6)."


# Mila Jirin (Juara AF5): "Mila dapat tahu berita ini pagi tadi. Mila sedang berada di Indonesia sekarang. Mila memang terkejut sangat dan Mila ingin tahu punca sebenar Michael meninggal dunia. Maklumlah Mila rasa hairan sebab tak ada angin tak ada ribut, tiba-tiba dia meninggal dunia. Memang Michael Jackson tiada pengganti."


# Faizal Ramly (Juara AF4): "Micheal adalah penghibur ternama. Dia juga adalah penyanyi pujaan Datuk Sudirman sekaligus menjadi penyanyi pujaan Faizal. Muzik yang dia bawa berbeza dari orang lain dan bagi Faizal dunia hiburan memang kehilangan seseorang yang paling bernilai. Faizal terkejut sangat sebab sebelum ini Faizal banyak dengan kontroversi tentang dia. Micheal memang versatile dan serba boleh. Faizal kagum dengan auranya."


# Tomok (Juara One In A Million 3): "Tomok sama macam orang lain, terkejut sangat. Masa Tomok tengok ulang-tayang berita dan MTV Micheal, Tomok terasa sebak. Dunia sudah kehilangan bintang ternama yang selalu buat persembahan muzik untuk satukan semua bangsa dan keturunan. Tomok amat meminati lagu Beat It dan Black or White."


# Dayang Nurfaizah: "Saya juga membesar dengan lagu-lagunya. Saya pernah nyanyikan lagu Rock With You dan We Are The World. Album terbaiknya tentulah Thriller. Bagi saya, aura Michael cukup hebat. Saya seakan masih tidak percaya Michael sudah tiada lagi."

11:12 PM Posted In Edit This 0 Comments »
stacy@intimate party (sabah)

seperti yang semua tau stacy berada di sabah bermula 26jun yang lepas untuk promosi intimate..so kawan2 kite yang kat sabah berpeluang untuk turut serta dgn stacy..jum layan dulu gambar-gambar stacy n stacy frenz di sana..



kiutkan stacy..hehehhe


tengokla..betapa ramainya peminata stacy..heheheh


pose disamping poster beliau sendiri untuk promosi ni


p/s: creadit dari abg manz..




11:03 PM Posted In Edit This 0 Comments »
stacy@ media hiburan

Stacy & Iqram obses pada kecantikan

Sesekali beralih angin daripada konsep yang sedia ada, kali ini team MH menampilkan dua wajah yang kian menempa nama dalam dunia seni tanah air kita. Stacy yang bakatnya dicungkil menerusi program realiti popular Akademi Fantasia musim keenam, manakala Iqram Dinzly pula hadir menerusi penampilan sulungnya dalam drama ‘Dunia Baru’. Reality popular Akademi Fantasia musim keenam, manakala Iqram Dinzly pula hadir menerusi penampilan sulungnya dalam drama ‘Dunia Baru’.

Stacy dikata berangan cantik
Bagi yang belum mengenali anak gadis kelahiran Sabah ini, pemilik nama Stracie Angie Anam, 19, atau Stacy adalah seorang yang cepat mesra dengan sesiapa sahaja. Cukup sekadar dengan memanggil namanya, pasti sahaja lirik senyuman akan dilemparkan tanda penghargaan daripadanya. Dinobatkan sebagai juara wanita kedua bagi Akademi Fantasia musim keenam dan Artis Baru Wanita Popular pada anugerah Bintang Popular 2008 tidak sedikit pun merubah sikap dan penerimaannya terhadap orang di sekeliling. Baginya, tanpa mereka semua terutamanya peminat pasti sahaja dia tidak akan berada di industri seni ini.


p/s: untuk tau lagi sile la beli majalah media hiburan k....cepat2 beli,,,takot da habis lak nati..hehehhe(sengaja letak ckit jak kandungan psl stacy sbb nak korang beli sendiri..hahahha)terlebih suda

11:03 PM Posted In Edit This 0 Comments »










Stacy ditegur peminat!


Meskipun sudah ditegur beberapa kali, namun Stacy nampaknya masih selesa dengan imejnya yang seksi itu. Malah ketika ditemui di sebuah majlis baru-baru ini, jelas menunjukkan penyanyi realiti yang berasal dari Sabah itu masih berpakaian seksi. Bila ditegur lagi, dengan selambanya Stacy menafikannya, walhal jelas pakaian yang melekat di tubuh badannya itu tak ubah seperti ‘pembalut nangka’.

“Mana ada saya seksi? Saya rasa saya tak seksi pun. Apa yang saya pakai ni biasa sahaja dan sama seperti remaja lain. Saya sendiri bukannya suka berpakaian seksi kerana saya lebih suka pakai simple sahaja, cuma bila ada show atau photoshoot saya terpaksa pakai apa yang disediakan oleh mereka. Memang ada kalanya saya disediakan dengan baju yang agak seksi tapi atas dasar kerja saya terpaksa ikut demi menjaga hati mereka. Kalau saya tolak nanti orang akan kata saya ni cerewet pula.

“Saya faham, masyarakat kita pun memang tak boleh terima dengan imej macam tu. Malah saya sendiri pun pernah ditegur peminat. Mereka datang kepada saya dan memberitahu mereka tak suka saya berpakaian seksi. Lepas ini saya akan lebih berhati-hati dan segala teguran yang diberi saya terima secara positif,” kata Stacy ketika ditemui di majlis Together-Gather bersama Media anjuran Suria FM di Hotel Concorde, Kuala Lumpur, baru-baru ini.

Bertanyakan tentang perkembangkan seninya, kata Stacy, dia baru selesai menjalani penggambaran video klip untuk lagu barunya, ‘Pakai-Buang’ selain bekerjasama dalam filem terbaru terbitan KRU, My Spy. Mendengar berita itu, pasti ramai yang menganggap Stacy akan berlakon, namun sebenarnya dia hanyalah dipanggil untuk menyanyikan ‘sound track’ dalam filem itu sahaja.

“Dalam filem itu saya diminta untuk menyanyikan sebuah lagu, Menggegarkan Dunia dan saya pun baru sahaja selesai menjalani rakaman lagu itu di studio KRU. Saya pun teringin juga nak berlakon, tetapi tak ada offerlah. Mungkin rezeki saya hanya menyanyi. Apa-pun itu dah cukup bagus untuk saya,” kata Stacy.

Walaupun juara baru Akademi Fantasia sudah pun muncul, namun ia sedikit pun tidak menggugatkan kedudukan Stacy sebagai bintang kegilaan ramai remaja di luar sana. Buktinya, hingga ke hari ini dia masih mendapat tawaran menyanyi. Bagaimanapun, Stacy tidak menafikan yang dia juga turut rasa tercabar dengan kehadiran bintang baru AF itu.

“Memang rasa tercabar sangat, tetapi saya anggap ini persaingan yang sihat dan saya akan tetap berusaha untuk terus maintain dalam industri ini. Harap-harap peminat akan teruslah menyokong saya,” katanya yang popular dengan lagu ‘Aku Stacy’.


sumber dari akhbar sinar harian

8:11 PM Posted In , Edit This 0 Comments »

Misi anak Anam

Oleh Zaidi Mohamad
zaidim@bharian.com.my




Chaq tinggalkan Bad Boyz kerana adiknya yakin potensinya dalam program Mentor musim ketiga

SEKALI imbas gambar yang dirakamkan ini tidak ubah seperti pasangan yang sedang asyik bercinta. Paling tidak pun, pasti ada yang menganggap mereka seperti sepasang kekasih yang begitu bahagia seakan dunia mereka yang punya.

Namun, sebelum andaian yang sebegitu terus menerawang fikiran, molek sekiranya diperkenalkan jejaka manis di sisi pemenang Artis Baru Wanita Popular, Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 2008 itu ialah abang kandungnya bernama Chaq.

Celah Stacy atau nama sebenarnya Stracie Angie Anam yang bakal mencecah usia 19 tahun pada 8 Ogos ini, memang mereka pernah disangka dilamun cinta ketika bersiar-siar di tempat umum. Paling melucukan, ungkap Stacy ketika ditemui minggu lalu, dia pernah dikatakan kakak kepada Chaq dek kerendahan saiz tubuh badan abang tersayang.

Mereka disatukan kerana membawa gelaran anak kepada keluarga Anam. Kalau ada yang masih ingat, mereka juga adalah cebisan kumpulan Evoke yang pernah terkandas perjuangan sewaktu menyertai Gang Starz musim pertama 2007 lalu. Namun selepas, Stacy membuat keputusan mencuba nasib di pertandingan Akademi Fantasia musim keenam (AF6) dan rezeki berpihak kepadanya bergelar juara, Evoke hanya tinggal bertiga.

Di kesempatan ini juga Hip ingin mengucapkan salam takziah kepada dua beradik ini kerana baru saja kehilangan bapa saudara tersayang. Perginya dua hari sebelum konsert penentuan Mentor 3 kumpulan A, bagaimanapun, Chaq yang sudah mengesahkan posisi ke peringkat separuh akhir sempat pulang ke kampung untuk memberi penghormatan yang terakhir kepada arwah bapa saudaranya.

STACY dan Chaq mula merentas dunia populariti menerusi penyertaan kumpulan Evoke dalam Gang Starz musim pertama.

Seperti Stacy, Chaq atau nama sebenarnya Camelluis De’lelli Anam, 20, kini turut mengikuti jejak langkah adiknya untuk menggapai impian sebagai penyanyi solo dengan menyertai Mentor musim ketiga yang kini bersiaran di TV3. Di bawah bimbingan komposer Ajai, Chaq harus membuat keputusan terbesar di dalam hidupnya dengan meninggalkan kumpulan anak didik pertama Adam AF2, Bad Boyz.

Ekoran tindakannya itu, lalu timbul gosip kononnya, Chaq tidak mengenang jasa dan mementingkan diri sendiri. Bukan berniat mempertahankan tindakan abangnya, tetapi Stacy mempunyai alasan tersendiri menggalakkan perjuangan solo Chaq yang baru saja bermula. Malah Stacy sendiri meninggalkan Evoke untuk mencapai cita-cita.

“Stacy yang beriya-iya menasihatkan dia (Chaq) untuk mencuba nasib di Mentor 3. Laluannya direstui, cubaannya membuahkan hasil apabila berjaya menjadi protégé Ajai. Sebelum ke uji bakat lagi, dia ada memberitahu ingin mengubah keputusannya daripada menyertai pertandingan itu kerana masih sayangkan Bad Boyz.

“Namun atas galakan Stacy, mummy dan daddy, dia menunjukkan kesungguhan menunjukkan sisi bakat yang ada. Apa salahnya, dia mencuba menerap proses pembelajaran dan menimba pengalaman. Mana tahu, ke depan nanti kalau ada rezeki dan jodohnya kembali bersama Bad Boyz. Stacy sekeluarga menyokongnya daripada belakang. Pengalamannya bersama Evoke sewaktu menyertai Gang Starz boleh dijadikan sandaran untuk dia bersedia dengan sebarang kemungkinan di Mentor,” kata Stacy yang mengikat kontrak selama dua tahun bersama Astro Entertainment Sdn Bhd (AESB).


Mahu bukti kehadiran bukan suka-suka

TANGGAL 26 Mei lalu genap setahun usia pembabitan gadis cilik yang semakin menunjukkan taring ketika memberikan persembahan bertenaganya di atas pentas. Malah, kehadirannya sudah mula memberi impak dan siapa sangka, penyanyi kelahiran Sabah ini pernah tercari-cari identiti sebenarnya dalam perjuangan muzik.

Namun, pertaruhannya berbaloi sejak tampil dengan album sulungnya, Aku Stacy, yang mula mendaki tangga populariti.

Akuinya, perjalanan masih jauh dan kredibilitinya mula tercalar selepas gagal memberikan persembahan sempurna sewaktu berlangsungnya Festival Filem Malaysia ke-21 di Putrajaya ketika mendendangkan lagu Wajah Suara Hati.

Mengumpul semangat daripada kesilapan lalu, Stacy mula memberikan persembahan mengagumkan ketika bolos ke peringkat akhir Anugerah Juara Lagu awal tahun lalu menerusi lagu Aku Stacy.

“Sewaktu keluar AF6, kehadiran Stacy bagaikan tidak disedari. Namun, selepas menjumpai identiti dan konsep muzik yang sesuai, Stacy sudah tahu formula yang betul, lalu inilah hasilnya. Stacy bersyukur dan sentiasa berusaha mencari kelainan. Stacy nak buktikan kewujudan ini bukan sekadar suka-suka. Alang-alang membuat sesuatu biar bersungguh dan Stacy hendak mengubah persepsi yang mengatakan produk bintang realiti itu umpama mi segera.

“Stacy selesa bergerak solo tapi menyanyi secara berkumpulan pun bagus juga. Kalau Fergie boleh menyanyi solo dan menyanyi dengan kumpulan The Black Eyed Peas, Stacy pun nak jadi sepertinya. Kalau ada peluang berduet dengan Chaq atau kembali menyatukan Evoke, Stacy takkan menolak peluang berharga itu. Harapnya, Stacy dapat mengukuhkan label nama sendiri di Malaysia dan pergi jauh, sejauh yang mungkin. Barang kali menembusi pasaran negara luar ,” katanya yang gemar melayari laman sesawang Youtube untuk meninjau klip video tarian. Malah, jika tidak berkesempatan menonton persembahan abangnya di Mentor, dia hanya menontonnya di laman terbabit.

Tidak lupa budi Adam, Bad Boyz

SEMENTARA itu, Chaq memberitahu dia masih berhubungan dengan kawannya yang menganggotai Bad Boyz. jika lapang, dia masih melepak bersama mereka termasuk dengan Adam. Biarpun kini dia sedang giat memastikan perjuangannya di Mentor 3 berhasil, dia tidak menafikan masih mengenang budi baik Adam dan kenangan bersama anggota Bad Boyz.

“Memang saya berbelah bagi dan berat hati ketika ingin membuat keputusan sama ada ingin menyertai Mentor atau kekal bersama Bad Boyz. Sebelum dapat menyertai Mentor, pelbagai emosi bermain di fikiran saya. Bayangkan ketika itu, album mini Bad Boyz hanya tinggal beberapa bulan saja sebelum dipasarkan. Tapi kerana peluang yang datang sekali, lalu saya ambil keputusan muktamad biarpun ia mengecewakan anggota Bad Boyz yang lain,” katanya yang bersaing secara sihat dengan adiknya, Stacy.

Biar masih hijau, Chaq yang bakal meningkat 21 tahun pada 26 Julai ini percaya dengan peluang keemasan yang diberi di samping kesempatan berharga menjadi anak didik, komposer Ajai. Berkat sokongan keluarga termasuk Stacy, Chaq juga menyimpan cita-cita untuk berada di tahap yang dikecapi adiknya itu.

“Saya bersyukur ciri-ciri yang Abang Ajai mahu ada pada saya. Mudah-mudahan langkah saya menyertai Mentor boleh menjejakkan kaki ke peringkat akhir. Tujuan utama saya ialah untuk membuktikan apa yang diingini Abang Ajai iaitu menyanyi dan menari dapat diseimbangkan. Selepas ini, kalau diberi peluang untuk merakamkan album saya inginkan konsep Pop R&B.

“Saya mengharap tuah bersama Abang Ajai di bawah naungan syarikatnya, Wake The Baby selepas tamat Mentor nanti. Dengan pengalaman yang dia ada, saya harap ia mampu memberi azimat bermakna buat diri sendiri. Saya harap apa yang saya hajati untuk bergelar penyanyi dan juga pelakon hebat suatu hari nanti akan dimakbulkan.

“Kejayaan Stacy menguatkan semangat saya dan kalau boleh, saya mahu capai lebih tinggi daripada apa yang dimilikinya sekarang. Kami bersaing secara sihat dan saling menyokong di antara satu sama lain. Cuma kalau boleh saya tidak mahu terus-terusan dibayangi Stacy dan biar kami berjuang dengan cara tersendiri,” katanya yang mula aktif menari sejak 2003.

INFO: Stacy

  • Tidak mementingkan jenama mewah pakaian. Antara barangan jenama yang dibelinya seperti Guess, MNG dan Romp. Paling penting dan yang dititikberatkannya dalam pemilihan pakaian ialah stail yang ingin ditampilkannya. Stacy dan abangnya selalu membeli pakaian di Berjaya Times Square.

  • Malah, Stacy dan abangnya memang suka bergaya dan Stacy pernah memakai baju yang dimiliki Chaq.

  • Sedang mengikuti siri persembahan Gempak Selebriti Astro dan Jelajah Era.

  • Idolanya, Datuk Siti Nurhaliza, Beyonce Knowles, Britney Spears, Pussy Cats Doll.

  • Kata Stacy, mengikut perancangan AESB dia bakal merakamkan klip video lagu Gagap, Cerah dan Pakai Buang.

  • Mendapat pengiktirafan daripada Kementerian Belia dan Sukan Sabah (KBS) sebagai ikon dan idola belia serta remaja dalam industri hiburan di Negeri di Bawah Bayu. Pengiktirafan itu dizahirkan kepadanya menerusi penganugerahan sijil penghargaan dalam bentuk plak yang diserahkan Pembantu Menteri Belia dan Sukan Sabah, Datuk Jahid Jahim kepada anak kelahiran Kampung Tuavon, Penampang Mac lalu.

    PROFIL: Chaq
  • Nama sebenar: Camellus De’lelli Anam
  • Umur: 20
  • Tarikh lahir: 26 Julai 1988
  • Pengalaman seni: Pernah menyertai Bad Boyz dan menjadi penari pengiring untuk Stacy dan Adam.
  • 9:38 PM Posted In Edit This 0 Comments »
    Stacy hadiahkan lagu buat Daddy


    Setiap tahun, penyanyi lagu Gagap ini sering menyambut hari bermakna ini untuk ayahnya, Anam Bayar, 47, yang sudah bersara dari tugasnya. Malah, sebelum bergelar artis, Stacy sanggup ponteng kerja semata-mata untuk mengadakan majlis untuk ayahnya yang dipanggil Daddy sahaja.

    "Dulu, Stacy selalu buat majlis kecil-kecilan untuk Daddy. Stacy selalu masak barbeque untuk Daddy. Sekarang Stacy masih lagi sambut dan banyak memberikan Daddy hadiah.

    "Pada sambutan sebelum ini, Stacy menghadiahkan Daddy joran untuk memancing di laut dalam sebab dia suka sangat memancing. Lagi pun, Daddy ada minta Stacy belikan joran dari Kuala Lumpur," ujarnya.

    Selain itu, Stacy berkata dia takkan pernah melupakan jasa ayahnya dan sering terbayang wajah beliau setiap kali menyanyi. Masakan tidak, kejayaan Stacy selama ini pun atas sebab ayahnya yang tidak jemu-jemu mendidiknya agar menyanyi dengan betul.

    "Daddy juga pandai nyanyi. Kalau nak tahu, kalau tiba sambutan Hari Bapa, Stacy selalu nyanyikan lagu Angin Malam daripada Broery Marantika untuk Daddy. Itu lagu favourite Daddy. Kadang-kadang, Stacy menyanyi dan Daddy pula main gitar.

    "Sempena Hari Bapa tahun ini, Stacy nak ucapkan Happy Father's Day untuk Daddy! Stacy harap Daddy selalu menjadi bapa yang terbaik dalam hidup Stacy. Love Daddy so much," kata Stacy.

    8:25 PM Edit This 0 Comments »

    Stacy rasa diva




    Tenaga dan kesungguhan Stacy di atas pentas sememangnya mengagumkan. Gadis kelahiran Sabah ini mampu menari dengan baik dan cantik. Masakan tidak, dia biasanya akan mengikuti kelas tarian sebanyak tiga atau empat kali seminggu dengan durasi empat jam setiap sesi.

    "Kalau ada persembahan pula, saya dan rakan-rakan akan berlatih setiap hari termasuk memikirkan teknik-teknik tarian," katanya.

    Stacy kini sedang menyiapkan klip video lagu Pakai Buang yang ditulis oleh Edry KRU.

    Stacy dan Adam juga bakal berduet dalam sebuah lagu untuk album runut bunyi filem My Spy, juga terbitan KRU.

    Dia yang merupakan juara Akademi Fantasi musim keenam lega dengan kemunculan album perdananya, Aku Stacy. Album sulungnya itu menampilkan tujuh buah lagu dengan lima daripadanya adalah lagu baru. Antara komposer yang terlibat adalah Audi Mok, Kieran Kueak dan Edry KRU.

    Album itu telah dilancarkan oleh Menteri Perusahaan, Perladangan dan Komoditi Tan Sri Bernard Dompok di Kota Kinabalu, Sabah pada 8 Mac lalu.

    Energi di atas pentas
    Tenaga di pentas akan terhasil apabila saya sangat bersemangat. Ia berlaku secara semula jadi terutama bila kita menyukai apa yang kita buat. Di atas pentas, saya rasa diri saya seakan Diva dan akan membuat persembahan dengan penuh semangat. Saya mahu penonton terpegun melihat saya.


    STACY mahu sentiasa kelihatan energetik.


    Pelapis Anita Sarawak
    Terima kasih kerana ada orang yang menganggap saya sebagai pelapis Anita Sarawak. Tapi jauh di dalam hati, saya belum layak digelar begitu sebab perjalanan saya masih jauh. Banyak lagi yang saya perlu pelajari dan lalui untuk sampai ke tahap itu. Namun lagu Kak Nita yang paling saya suka adalah Akhirnya dan Ular.

    Anugerah Planet Muzik
    Sebuah acara penganugerahan besar yang melibatkan tiga buah negara iaitu Singapura, Malaysia dan Indonesia. Saya rasa mahu tercalon pun begitu susah apatah lagi untuk menang. Tapi saya gembira dengan nominasi yang diberikan kepada saya. Kalau ada rezeki, bolehlah menang.

    Hafiz AF7
    Dia seorang yang sangat berbakat, mempunyai vokal yang bagus dan boleh menyanyikan semua jenis lagu. Dia memang seorang penyanyi dan penghibur. Saya perhatikan dia boleh menyanyikan lagu daripada semua genre. Maksudnya dia memang versatil dan berkebolehan.

    Pinjam ah long
    ORANG yang meminjam daripada ah long sengaja mencari masalah. Kita sudah tahu pinjaman itu sangat berisiko. Inilah yang dikatakan tiada penyakit cari penyakit. Kita ada tenaga dan pilihan untuk mencari sumber kewangan lain. Jadi jangan cari jalan pintas yang akhirnya akan menyusahkan diri sendiri.

    Fesyen
    Saya adalah pengumpul kasut dan aksesori. Tapi dalam kehidupan seharian, saya tidak suka pakai aksesori. Kecuali di pentas, saya akan keluarkan dan pakai supaya nampak sedikit berbeza. Saya mahu beri kelainan dan impak. Kalau pakaian pula, saya akan pakai yang selesa dan elakkan seksi supaya senang saya menari. Saya sukakan pakaian yang nampak energetik.


    artikel dari kosmo....

    9:58 PM Edit This 0 Comments »

    stacy xsuka bersedih.....


    Penyanyi genit ini baru sahaja menerima anugerah Penyanyi Baru Wanita Popular 2008 menerusi Anugerah Bintang Popular. Terbukti bakat dan nyanyian penyanyi berasal dari Panampang, Sabah ini diterima peminat. Biarpun baru setahun jagung dalam industri muzik tanah air, Stacy meluncur laju meredah arus. Dia bersyukur dan menjadikan kemenangannya di Akademi Fantasia 6 sebagai platform terbaik untuk merealisasikan impiannya bergelar seorang penyanyi berjaya. Serba sedikit kita tahu latar belakang di sebalik perjalanan dan usahanya untuk menjadi seorang penyanyi. Nasib di Gengstarz tidak menyebelahinya, namun dia tidak berputus asa. Dia mencuba pula di Akademi Fantasia dan kejayaan memihak kepadanya. Stracie Angie Anam atau Stacy, 19 tahun, begitu tabah dan tidak mengenal putus asa. Keluarga dan kesusahan hidup masa lalu menguatkan lagi semangat penyanyi ini untuk menggapai impian.

    Lagu “Aku Stacy” dan “Gagap” sentiasa berkumandang di radio, kelincahannya menari sambil menyanyi membuatkan kita turut mahu menari. Itulah keunikan bakat yang dia miliki, bukan sahaja mempunyai vokal mantap, malah bertenaga mengatur gerak tari seiring dengan retak muzik. Biarpun terkenal dengan lagu-lagu berentak pop dance ini, namun dia berhasrat untuk memiliki album lagu-lagu berentak balada suatu hari nanti. Untuk tatapan pembaca Maskulin, kami paparkan Stacy sebagai Wanita Pilihan kali ini dengan gaya funky. Ikuti temubual Maskulin bersama penyanyi yang telah muncul dengan single terbarunya “Pakai Buang”.

    Pernah ditawarkan untuk menjadi pelakon?
    S: Pernah, Stacy ingin sangat jadi pelakon. Memang ada beberapa tawaran berlakon tetapi Stacy terpaksa menolaknya buat masa ini kerana jadual persembahan serta nyanyian terlalu ketat.
    Penyanyi yang menjadi idola
    S: Stacy menjadikan Faizal Tahir dan Anita Sarawak sebagai penyanyi idola. Bukan hanya kerana vokal hebat, tetapi persembahan bertenaga mereka di pentas begitu mengagumkan. Stacy gembira sangat apabila pernah diberi peluang untuk berduet dengan Faizal Tahir dulu
    .

    Diberi gelaran “dancing queen era baru”. Komen anda?
    S: Stacy bersyukur dan berterima kasih sangat-sangat apabila ada pihak yang menganggap Stacy begitu dan samakan kebolehan Stacy dengan penyanyi yang lebih hebat. Sebenarnya Stacy belum layak jika dibandingkan dengan mereka. Masih banyak yang perlu Stacy pelajari.
    PENGALAMAN HIDUP LALU

    Pandangan anda mengenai kehidupan
    S: Stacy bersyukur dengan peluang yang diberikan dalam hidup ini. Stacy benar-benar sedar dan mahu mengubah pengalaman hidup lalu kepada yang lebih baik. Stacy ingat kesusahan kami sekeluarga. Sebab itu Stacy berusaha gigih untuk terus diterima, membuat yang terbaik dan sentiasa berhati-hati meneruskan perjuangan dalam bidang seni.
    Personaliti anda
    S: Seorang yang happy go lucky (gila-gila)

    Anda suka…
    S: Bercakap, menyanyi, menari, ketawa dan berangan
    Anda tidak suka…
    S: Menangis/bersedih, ditengking, duduk diam, dituduh bukan-bukan
    Aktiviti yang dilakukan ketika waktu lapang
    S: Stacy lebih suka berehat dan bermalas-malas di rumah. Waktu lapang sebeginilah memberi peluang kepada Stacy dan kakak serta abang berkumpul menceritakan hal masing-masing. Kalau kata nak keluar lepak di luar, Stacy tidak suka sangat.
    Solo atau sudah berpunya?
    S: Buat masa ini saya masih solo dan rasanya masih terlalu awal untuk Stacy fikirkan soal cinta. Cinta Stacy sekarang ialah pada karier dan keluarga.
    Kredit : Karangkraf (Majalah Maskulin – Ruangan Gadis)

    8:46 PM Edit This 0 Comments »

    STACY AT APM........UNDIIIIIIIIIIIIIII



    Stacy ada tercalon dua kategori dalam Anugerah Planet Muzik iaitu::

    Persembahan Vokal Terbaik Dalam Lagu (Artis Baru Wanita)
    - Aura Kasih/Mari Bercinta
    - Ayu/Hanya Di Mercu
    - Cinta Laura/Oh Baby
    - Nana/Lafaz
    - Stacy/Aku Stacy
    - Yuna/Dan Sebenarnya
    Dan..
    11. Artis Malaysia Paling Popular
    - Aizat
    - Anuar Zain
    - Bunkface
    - Estranged
    - Faizal Tahir
    - Hujan
    - Mawi
    - Meet Uncle Hussein
    - Misha Omar
    - Siti Nurhaliza
    - Stacy
    - Yuna


    Apalagi? Ayuh undi Stacy!!
    Taip Apmmy11 hantar ke 33660
    Setiap undian anda amat dihargai oleh Stacy..
    Teruskan sokongan anda kepada Stacy dan nyatakan sokongan anda dengan mengundi Stacy!!

    7:02 PM Posted In Edit This 0 Comments »
    undi stacy kat SHOUT AWARD



    Stacy is nominated for:
    Popstar Award (Pop)
    Aizat
    Couple
    Dato' Siti Nurhaliza
    Jaclyn Victor
    Nikki
    Stacy

    Undian melalui SMS atau online (www.shoutawards.com.my) akan bermula dari 8 Jun hingga 16 Julai


    JOM PAKAT UNDI UNTUK BINTANG KITE......UNDI STACY K...........







    6:42 PM Edit This 0 Comments »
    salam....haliewww
    berjumpa lagi kite...arine ni nad nak kongsi dengan korang pasal STARCHAT WITH STACY KAT GUA.COM....walaupun nad sendiri xdapat chat dgn stacy hari tuh tp nad ttp hepi sbb kawan2 yang lain dapat jugak akhirnya chat sama stacy...stacy pun mesti hepi bila tgk ramai fan dia sudi chat dgn stacy ari tuh...oklah...layan la dulu gambar-gambar yang nad ambik kat gua.com....untuk lihat gambar-gambar yang lain sila lah layari gua.com.my ye...


    babaiiiiiii...salam...

    layan la gambar ni k.....




    hepinya stacy dapat chat sama fan2 dia...


    flying kiss tuh unt peminat tercinta....


    p/s: semua gambar ni diambil kat gua.com.my...so unt tgk lagi gambar2 lain sile2 la ke gua.com.my ye...

    koleksi video stacy