SeLaMat DaTang Ke DuNiA NdYa QeLaTe...

Doa Untuk Sahabatku.....

Ya Allah... panjangkan lah umur sahabatku,kurniakanlah kesihatan yang baik padanya,terangilah hatinya dengan nur pancaran iman,tetapkanlah hatinya ,perluaskanlah rezekinya,dekatkanlah hatinya pada kebaikan dan jauhkan hatinya pada kejahatan ,

tunaikanlah hajatnya baik hajat dalam agama , dunia dan akhirat.

Ya Allah....Jangan biarkan sahabatku tertatih dan terjatuh dalam perjalanan panjang menyeru manusia kejalanMu..jika kau halalkan aku merindui sahabatku janganlah aku melampaui batas sehingga melupakan aku pada cinta hakiki rindu abadi dan kasih sejati hanya untukMu.....

Ya Allah...kurniakanlah sahabatku kesenangan,ketenangan kecemerlangan hidup di dunia dan akhirat kelak...Amin.


Kerana ilmu kita bertemu.....kerana perkenalan ukhwah terjalin...kerana cita-cita perpisahan terjadi...TAPI kerana persahabatan Lillahi ia akan berkekalan dan diredhai.....

Ya Allah.... sahabatku buah hati ku,mesra kami penawar duka

rindu kami menambah cinta,rajuk kami membuah ceria...

Ya Allah ....silatulrahim kami ukhwah fillah,bermusuh kami nauzubillah,berpisah mati insyaallah,pengubat hati doa rabitah

Ya Allah...rahmati kami meniti usia , terpisah kami di alam nyata pertemukan semula kami di alam syurga ......

InsyaAllah amin....

WANGIAN ONE DROP PERFUMES

WANGIAN ONE DROP PERFUMES

*jenama terhangat di pasaran sekarang
*Hanya setitik badan wangi sepanjang hari
*Pati minyak wangi tanpa campuran alkohol
*Sesuai digunakan untuk/semasa solat
*Diinspirasikan daripada haruman jenama antarabangsa
*4 jenis wangian berlainan dalam setiap kotak
*Sekotak hanya RM25.00 / RM27.00( Tidak termasuk kos penghantaran)
*Turut ditawarkan set biasa yang berharga RM40/ RM45 sekotak( 8 botol sekotak dalam pelbagai bauan)

HUBUNGI SAYA JIKA BERMINAT:

no tel: 019-9061243 / 013-9182345

emel: NDya.Mieya@gmail.com

KoLeKsi ViDeo KegeMaRaN NaD

8:02 PM Edit This 0 Comments »

Kedatangan Ramadhan

Ramadhan tahun lalu telah kita lalui. Harapan yang ada dalam diri kita adalah dapat menjumpai ramadhan pada tahun berikutnya. Insya Allah sebentar lagi kita akan bertemu lagi dengan bulan yang kita tunggu-tunggu. Semoga Allah Swt memberikan kita usia untuk berjumpa dengan ramadhan tahun ini.

Di bulan ramadhan, ada beberapa keistimewaan yang akan menjadi satu dorongan bagi kita untuk meraih keberuntungan yang tidak ternilai harganya.

* Bulan Al Qur’an : adalah bulan yang didalamnya diturunkan al- Qur’an sebagai petunjuk bagi manusia dan penjelasan-penjelasan mengenai petunjuk itu dan pembeda antara yang haq dan yang bathil. (QS Al-Baqarah :185)

*Surga dibuka, neraka ditutup, Setan dan jin terbelenggu. : pada bulan ramadhan Allah telah menyediakan pahala yang agung dan juga membentangkan ampunan serta rahmat Nya. Pada bulan ini pula Allah membuka pintu ketaatan, sebagai wasilah untuk menuai keberuntungan yang akan mengantarkan seseorang pada kenikmatan surga Nya. Sebagaimana sabda Nabi Saw :”Jika datang bulan ramadhan dibukalah pintu surga dan ditutup pintu neraka, dan setan terbelenggu” (HR Bukhari 4/97; Muslim 1079).

* Dosa terampuni :”Barangsiapa berpuasa ramadhan dengan iman dan mengharap pahala Allah, maka diampuni dosanya yang telah lampau”(Muttafaq”alaih). Ibadah ramadhan yang dikerjakan dengan baik akan mendatangkan keuntungan besar, yaitu dengan diampuninya dosa-dosa kita dimasa lalu oleh Allah Swt, selama tidak melakukan dosa-dosa besar. ( menduakan Allah).

Kesempatan yang berharga ini hendaknya jangan sampai terlewatkan begitu saja. Belum tentu pada bulan ramadhan berikutnya kita dapat menemuinya. Umur dan kesempatan hanya sekali.

Selain itu bahwa pada dasarnya puasa khususnya pada bulan ramadhan mempunyai makna yang sangat besar. Semoga Allah Swt memberikan kita kekuatan, pertolongan serta kesempatan. Sehingga pada bulan ramadhan nanti kita dapat mengambil keuntungan yang lebih besar. Amin.

Selamat menjalankan ibadah puasa ramadhan, mohon maaf lahir dan batin, semoga Allah menerima semua ibadah yang kita kerjakan, dan melimpahkan rahmat, taufiq dan hidayah Nya untuk kita semua Amin.

0 comments:

koleksi video stacy